för att bli from och vis

...i syfte att bli from och vis.

söndag 2 juni 2013

Italien

Vilken resa det blev. Jag fick dela gemenskap med människor jag tycker väldigt mycket om på vackra platser med skönt klimat. Halva veckan spenderades på ett kloster där hela klassen fick ett oerhört varmt mottagande och givande samtal med munkarna och nunnorna. Lägg där på fina vandringar, spektakulära kyrkor, god pizza, pasta och glass, plus ett äventyr på den italienska landsbygden så har ni resan i ett nötskal. Här kommer lite bilder för att göra min kanske mindre levande beskrivning av resan mer levande.

Uppe i gamla staden i Bergamo

Grandioso kyrka


Ibland åt vi

Grandioso katedral i Genova

Vandring i Cinque Terre. Från Monterosso...

...till...

Vernazza!

Min världens bästa glass

Uppe i utkikstornet som byggdes för att skydda staden från pirater

Framme i Bose där vår klass skulle sova

Klassföreståndare Jonathan filosoferar över livets gåtor.

Precis nere till höger låg klostret. Vi hade tur med vädret och kunde se alperna i det klara vädret.

Klostret Bose

En ledig förmiddag gav dessa pojkar sig ut på en expedition som skulle leda dem till en sjö: "Lago de Viverone" En vandring som ingen tidigare gjort när bibelklassen varit på besök i Bose. Detta äventyr skulle jag kunna skriva ett helt eget blogginlägg om. Vi gick vilse men kom ändå så rätt. Ett äventyr av stora slag med andra ord.


Lite halvförbjuden bild sådär.

Patriarken av Konstantinopel kom på besök. Tydligen påvestatus på den killen och en mycket eftertraktad prick. Bibelklassen fick ofrivilligt ett snack med honom, vilket fick all media och andra folk att tro att vi var betydelsefulla av något slag. 

Munken och ikonmålaren Norberto har målat denna ikon som Hjälamred beställt till deras kapell. Nästan klar är den. Mycket nöjd Jonathan. 
Nu har ni fått se en glimt av vad Italien hade att erbjuda för några glada hjälmaredselever. En resa som jag kommer minnas länge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna något här nedan - det är alltid fint att få någon slags respons. :)