för att bli from och vis

...i syfte att bli from och vis.

torsdag 17 november 2011

Klagovisan

Jag personligen är av den åsikten att det inte är speciellt nödvändigt att klaga. Det finns alltid saker att klaga på, men samtidigt finns det så mycket att vara glad och tacksam för. Väger man då klagandet mot glädjen, känns det som att det faller sig rätt självklart att det är roligare att hålla på med det andra än det första. Det är trevligare för alla om man är glad och nöjd. Alltså - sluta klaga och var nöjd. Är inte det enkel slutsats att komma fram till?

Tyvärr faller det sig som så att jag själv är en person som finner det nödvändigt att få klaga ibland. Jag måste få ur mig det. Folk måste veta alla plågor jag dras med i vardagen, så att folk kan få tycka synd om mig!
Så mina damer och herrar, här kommer den: klagovisan.

Jag känner att jag har fått nog. Det får liksom räcka nu. Jag är less på detta lidande. Det måste få ett slut.

Jag har löss i sängen.

Jag har löss i sängen, och haft det under hela tiden jag varit här. Det är i alla fall vad jag tror att det är. Varje natt blir jag biten, vaknar upp, och kliar mig själv blodig. Det hela är dock ett mysterium, för jag blir bara biten runt fotlederna. Väldigt mystiskt.

Nya lakan, dammsugad säng. Men det har inte hjälpt. Dessa myggbettsliknande utslag ploppar fortfarande upp gång på gång runt fotlederna. Något har tagit sig en bit upp på benet, men that's it. Usch, 10 månader (shit, jag har nästan vart här i 10 månader!) med lössbett är inget jag vill rekommendera.

Sådär, nu har jag fått klaga. Go ahead - tyck synd om mig.


BEVIS!

10 kommentarer:

  1. Löss är verkligen något man får klaga över. Jag lovar. Jag lider med dig.
    Minilössexpert som jag ofrivilligt blivit; dammsög du även under sängen? Alltså mellan madrass och spjälorna? För det är tydligen där som de älskar att uppehålla sig...

    SvaraRadera
  2. huvva!! jag tycker synd om dig!!

    SvaraRadera
  3. Helt befogat att få klaga på det faktiskt. Stackare!

    SvaraRadera
  4. nämen åh så obehagligt! detta gillar vi inte, klaga på!

    SvaraRadera
  5. Ylva, tack för tipset! Det har jag nämligen inte gjort, ska prova det.

    Tack alla för ert medlidande! ♥

    SvaraRadera
  6. Yes, löss- eller kvalsterbett skulle jag tro. Som säkert trivs bättre i NZ:s klimat än i kalla Norden. Om du har någon Alsolsprit eller liknande tvätta med den och smörj sen med Locoidkräm, om du har kvar. Kortisonkrämen ska dämpa klådan. Till nöds kan det även funka med hydrokortisonkräm som man kan köpa receptfritt i Sverige, vet inte hur det är i NZ. Viktigt att få bort klådan eftersom om man kliar mycket är det risk att det blir infekterat. Kramar från utslagsspecialisten

    SvaraRadera
  7. Hej Robert!

    Det låter som loppor,du bör byta madrass!

    Kram Anna-Lena

    SvaraRadera
  8. Alsolsprit vet jag inte, men Locoid har jag kvar. Har prövat med det nån gång men vet inte om jag tyckte det hjälpte jättemycket. Men tack för hjälpen. Ska prova. Men som Anna-Lena säger så borde jag väl byta madrass helt och hållet för att få ett definitivt slut på eländet.

    Kram på er alla! :)

    SvaraRadera
  9. Hur löste det sig? Själv fick liknande tror de var loppor ev vägg men tror inte för de är svåra att få bort. Försvann efter slängde sängen o köpte ny samt satte madrass skydd runt säng o madrass. Samt hade även pälsänger så fått kämpa o skydda alla kläder tyg i platslåzor och tvätta i massor. Hoppas du inte fick kämpa allt för hårt. :-)

    SvaraRadera

Skriv gärna något här nedan - det är alltid fint att få någon slags respons. :)