för att bli from och vis

...i syfte att bli from och vis.

söndag 30 september 2012

Fottvätt och filmafton

Hallå där! Tycker att det händer mycket nu. Det är svårt att hålla koll på dagarna då dom blåser iväg med vindens fart. Ändå känns det som att vi har varit här mycket längre än vad vi egentligen har. Märkligt det där.

Har fått veta nu att jag är uttagen till skolans herrlag i fotboll. Vi är tio pers som på onsdag åker iväg och förhoppningsvis spöar skiten ur andra folkhögskolelag. Om 20 min ska vi ha vår första och enda träning inför turneringen. Tur att vi alla är så himla talangfulla.

I torsdags hade vi orienteringsdag. Hela skolan, förutom de som oturligt nog denna dag råkat insjuknat i diverse sjukdomar, begav sig ut i skogen för att i lag kamma hem så många poäng som möjligt. Mycket skoj! Har inte orienterat på flera år.

Igår var jag på bokmässan som har pågått i helgen i Göteborg. En sjukligt stor bokmässa med alldeles för mycket folk, en hel del kändisar, och såklart högar av böcker. EFS hade tillsammans med Budbäraren en egen monter, där fokuset låg lite annorlunda i jämförelse med övriga montrar. Där erbjöds nämligen en stilla stund, mitt i kaoset. Vem som helst kunde komma in, sätta sig i en skön fåtölj, få ett glas vatten, och samtidigt få sina fötter tvättade och masserade. Ett sätt att tjäna andra människor, och självklart ett naturligt ställe att möta människor, samtala och bemöta frågor om Gud och tro. Förbön erbjöds.

EFS och Budbäraren har haft denna slags monter i flera år på bokmässan, och det har varit väldigt uppskattat av dom som har hittat dit. Vår lärare Jonathan har varit med i arbetet vid den här montern och frågade våran klass om vi skulle tänka oss att hjälpa till. Åtta personer från klassen anmälde sig, och jag var alltså där i lördags. Det var spännande men roligt att få tvätta folks fötter och ge en fotmassage. Folket som kom uppskattade det väldigt mycket.



Lördagkväll var det hemafton med temat "Film". Många kom utklädda till karaktärer från olika filmer. Bjuder på en bild porträtterande prispallen. De tre som blivit framröstade som bästa utklädnad alltså.

Från vänster: Bert Ljung, Lisbeth Salander och Darth Maul (cred till mig för
ansiktsmålningen på den!). 
Dock många som klätt ut sig riktigt bra. Själv var jag Danny från Grease. Kul kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Skriv gärna något här nedan - det är alltid fint att få någon slags respons. :)