för att bli from och vis

...i syfte att bli from och vis.

lördag 8 september 2012

Klassdagar på Dyrön

Hej vänner! Under onsdagen och torsdagen denna vecka hade vi något som vi kallar för klassdagar. Dessa går ut på att vi som klass tillsammans med vår lärare gör en utflykt i syfte att lära känna varandra mer. Att allmänt ha trevligt tillsammans. En bra grej att göra tycker jag.

I flera år har bibelklassen åkt till Dyrön, en ö som ligger utanför Tjörn på västkusten. Så blev fallet även i år. Men eftersom vi har en tjej i klassen som bor (har bott) på Tjörn stannade vi först till för en fika hos henne, ute på Klädesholmen. 


Lokalkändisen




Efter fikastoppet på Klädesholmen tog vi oss till färjan som fraktade oss till Dyrön.

Classmates. 


Senare under dagen gick vi på en promenad runt ön. Verkligen superfint och med bra utsikt dessutom. Men det blåste på rätt bra!




Efter bland annat mycket mat och lek, gick många och bastade i vad Sveriges Radios finska avdelning ansåg vara Sveriges bästa elvärmda bastu. Det ni! Det blev en väldigt hetsig bastu-session med många dopp i havet, och heta (he he) diskussioner om hur varmt det skulle vara i bastun. Lite annorlunda mot för mina och Joels bastubad, men ändå mycket skoj.

Tur att det var fullmåne. Annars hade vi haft
svårt att se när vi badade i havet.
Efter lite nattsudd med bland annat banan och choklad och en kort aftonbön var det dags att sova.

Morgonen därpå gick vi ut på andra sidan ön för en okulär morgonbön, som Jonathan så fint kallade det. Han citerade Erik Tillings "När jag ser din himmel", och allt var sådär perfekt.



Det var i stora drag de dagarna. Det var långa händelserika dagar, där vi fick komma varandra närmre och ha det sådär riktigt gött tillsammans. Har upptäckt att jag börjat använda det ordet ibland. Vet inte om jag gillar det eller inte, vet inte ens om jag är seriös när jag säger det. Men det är tydligt att man blir påverkade av varandra, och det syns inte minst på språket.

Känns så bra att vi bara har varit här i två och en halv vecka, vi har fortfarande så mycket framför oss tillsammans. Livet är gott nu. Livet är gött, till och med. 

1 kommentar:

  1. Åh neeeeej, du har fallit i gött-träsket!;) Men så mysigt ni ser ut att ha!:)

    SvaraRadera

Skriv gärna något här nedan - det är alltid fint att få någon slags respons. :)